En els nostres records d’infantesa sempre hi ha hagut gossos, Canitx, Pastor Alemany, algun “sense papers”… Fou l’any 1986 que arribà a la nostra llar la Gresca, una meravellosa femella de Gos d’Atura Català que va canviar les nostres vides de manera substancial.

Els nostres dos fills van créixer al costat de la Gresca i ens van acompanyar en els nostres romiatges per les Exposicions Canines, relacionant-se amb expositors i gossos de tota mena.

L’any 1992 arribà a casa la Yuga del Turó de l’ Home, Terranova majestuosa, tendra i carinyosa.

Ambdues van ser campiones de les seves races i van obtenir el guardó de Millor de Raça a les Exposicions Monogràfiques de les seves respectives races, repetint així mateix l’any següent, ja com a classe Campions. La Gresca va obtenir a les Monogràfiques les qualificacions de Reserva de CAC l’ any 1991; CAC, Millor Femella i Millor Exemplar de l’ Exposició, l’ any 1992, i com a Campiona,
Rappel de CAC i Millor Femella l’any 1993.

Captura de pantalla 2015-06-09 a las 17.22.01
Captura de pantalla 2015-06-09 a las 17.23.53

Inicialment,  no ens vàrem plantejar tenir afix, sinó que optàrem per la “cessió” als criadors del mascle, motiu pel qual la seva descendència era portadora del seu afix. Exemples: Gal·la (Lupa) d’ Espinavessa / Lamba de Pastors de Bló…

Amb el temps optàrem pel nostre propi afix,
L’Alba de Sant Fost
.

És una gran satisfacció saber, per manifestació dels seus propietaris, que els nostres exemplars, sigui en un entorn urbà (exposicions) com en el rural (activitats en pastoreig i treball), compleixen sobradament les espectatives que hi ha estat dipositades.

Captura de pantalla 2015-06-09 a las 17.30.12